Välkommen till Marthakransen

Marthakransen i Sibbo bildade en egen förening år 2003. Tidigare hade vi lytt under namnet Mårtensby Unga Marthor (MUM), som grundats år 1999 som en krets i Sibbo Marthaförening. Som namnet beskriver är Marthakransen en samlingsförening för "yngre" medlemmar runtom i Sibbo, inte endast  medlemmar från samma by, som de ursprungliga Marthakretsarna i Sibbo traditionellt har varit. År 2016 hade Marthakransen över 35 medlemmar vars medelålder var ca. 50 år.

Aktuellt

Höstens program 2017

Den 22.8 hade vi planering hos Marina och här kommer datum bl.a. för våra träffar i Pickans Marthakällare.

 

Tisdag 19.9 kommer Tessan i egenskap av erfarenhetsexpert och berättar om sin bakgrund, sina problem och hur hon lyckades förändra sitt liv, steg för steg. Hon är en kämpe! Som utbildad erfarenhetsexpert kan hon inspirera och peppa andra i liknande situation. Kiva att få höra om den verksamhetsiden! Säkert också tid för stickning! Följande träffar i Marthakällaren blir sen torsdag 5.10 och tisdag 7.11.

Teaterkväll på Lillan blir det fredag 29.9 till Revyn "Det ordnar seg - Sapiens". Skickar en skild förfrågan om bindande anmälan.

Lumpinsamling har Bambi bokat 7. oktober kl.10-11 på daghemmet Arkens parkeringsplats, Stora byvägen 36 i Nickby. Alla slags textilier tas emot, men de ska vara rena. Får vara trasiga. Mattor, kuddar och täcken tas inte emot. Blåbandet i Tavastehus som tar emot lumpen har också en loppmarknad. Så man kan också skicka med t.ex skor och väskor. Men de måste vara hela och i gott skick så att de kan säljas. Vi uppbär en frivillig avgift för transporten. Så nu är det bara att börja städa i garderoberna!

Helsingfors mf ordnar onsdag 13.9 Glutenfritt med Malin Båtmästars och lördag 7.10 brunch med Micke Björklund på Musikhuset. Anmäl på webben.

Vårt eget distrikt, Mellersta Nyland, har höstmöte med program lördag 11.11 på Valhalla i Köklax i Esbo. Sibbo mf ordnar eventuellt en buss dit. Temat är #Vi äter tillsammans. Anmäl per e-post till mnmd.anmalningar(a)gmail.com

Chokladfest på Lilla Chokladfabriken i Borgå torsdagen 23.11.2017 kl 17.30. Vi formar vår egen chokladplatta på produktionssidan och medan plattan vilar i kylen njuter vi av chokladfontän och godsaker med kaffe och te.
De femton första ryms med- blir lite trångt men mysigt. Anmäl till Helena senast 20.11. Pris per person är 30 euro. Ta kontanter med.

Marthaförbundets höstmöte är lördag 25.11 i deras nya utrymmen i Victoriakvarteren på Medelhavsgatan 14 C på Busholmen i Helsingfors.

10.09.2017 kl. 14:03